Vanliga frågor

Hur fungerar ett biljettsläpp?


1. Nollan klickar på länken som finns på znollk.se/nyheter eller i Bonsai Campus appen.

2. Nollan fyller i formuläret

3. Nollan köper sin biljett utanför zaloonen under tiderna för biljettförsäljning.

Se bilder

1.


2.


3.


Vad är nollan?


Nollan är ett samlingsnamn för alla nya studenter som inte riktigt börjat sitt första år än. Folk runt Nollan är alltid snälla och hjälpsamma mot Nollan, dessutom har Nollan inte några krav på sig och behöver inte ens veta allt. För att känna igen alla andra nollan har man varsin nollbricka, en gammal tradition på chalmers. Det är svårt med alla nya namn i början och då passar det ju perfekt om alla bär namnskylt. Dessutom så ser man vilka Nollan som tillhör sitt egna program och vilka program andra Nollan gör. Eftersom man får en stämpel för varje aktivitet man deltar i så kan man också se vilka som varit mest aktiva under Mottagningen.

Vad är mottagningen?


Mottagningen är benämningen på den fyra veckor långa period som äger rum i början av din utbildning här på Chalmers. Då arrangerar vi i ZØK med hjälp av andra föreningar på Z en massa roliga aktiviteter. De äldre studenterna börjar inte förrän mottagningsvecka tre så det finns gott om tid att lära sig hitta och känna sig hemma innan skolan fylls upp helt och hållet. Nollan kommer inte tvingas eller hetsas att göra något som Nollan inte vill och alla aktiviteter under mottagningen är helt frivilliga. Dock rekommenderas Nollan å det varmaste att delta på så mycket som Nollan orkar då det inte bara är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya kamrater på skolan, utan även ett ypperligt tillfälle att ha väldigt roligt!

Vad är en phaddergrupp?


Alla Nollan blir indelade i phaddergrupper som man kommer spendera extra mycket tid med under början av mottagningen för att lättare lära känna både andra Nollan men också de äldre studenterna. En phaddergrupp består av förutom av er nollan av phaddrar som är äldre studenter som hjäklper till med mottagningen och lotsar er nya studenter in i studentlivet. En phadder kan hjälpa dig med allt. Vare sig det gäller var en föreläsningssal ligger, vad alla konstiga ord innebär, vilka spårvagnar som går vart, eller bara vilken pizzeria som är bäst. De flesta phaddrarna har dessutom gått en utbildning i ledarskap får att de ska veta hur de ska ta hand om er på bästa vis!